Τσακαλώτος: Οι δανειστές θέλουν να αποπολιτικοποιήσουν το κράτος και τα πανεπιστήμια – Εχω κάνει κι εγώ κατάληψη

Στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε θέματα πανεπιστημιακού ασύλου και καταλήψεων, αλλά και στο ευρύτερο «πλάνο» των δανειστών να επιτύχουν την αποπολιτικοποίηση του κράτους.

«Θέλουν (οι δανειστές)  το κράτος να μην ειναι πολιτικοποιημένο. Η ιδιωτική χρηματοδότηση πανεπιστημιακών ερευνών δεν οδηγεί όμως σε καλά αποτελέσματα καθώς αυτός που πληρώνει επηρεάζει την μεθοδολογία και την έρευνα. Η εμπειρία μου από την διαπραγμάτευση δείχνει ότι υπάρχει ένας καημός στους θεσμούς για την αποπολιτικοποίηση του κράτους. Σε κάποια συμφωνώ σε άλλα όχι. Όμως οι θεσμοί δεν μας λένε να προστατευτούμε από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς μόνοι μας το παλεύουμε. Αυτοί κάνουν σαν να μην υπάρχουν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν είναι κίνδυνος το ιδιωτικό συμφέρον που θέλει να μπει στα πανεπιστήμια;» είπε μιλώντας ουσιαστικά για το άσυλο.

«Η κριτική της αντιπολίτευσης για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν έχει να κάνει με την διακίνηση των ναρκωτικών αλλά με τις καταλήψεις. Είναι παράνομη πράξη οι καταλήψεις ή όχι; Κάποιοι δεν θέλουν να γίνονται καταλήψεις. Εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές καταλήψεις. Επιπλέον θεωρώ ότι κάποιες είναι λάθος. Όμως αν κάποιος κάνει κατάληψη με την οποία δεν συμφωνώ δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Γίνεται για κάποιο λόγο. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα συμβάν για να υπάρξει συζήτηση» ενώ απευθυνόμενος προς την ΝΔ σημείωσε «πείτε ότι οι καταλήψεις δεν πρέπει να γίνονται και ότι οι φοιτητές πρέπει να κάτσουν στα αυγά τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here