Τσακαλώτος: ‘Αρχισαν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο με μεγαλύτερη ένταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Ταυτόχρονα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί».

Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

Στο ζήτημα του χώρου διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε άλλος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος διαβεβαιώνοντας πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here