Και για το ταξίδι στην Ελλάδα μίλησαν Ομπάμα-Τραμπ

Οι επισκέψεις του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανία και στην Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα θέματα της συνάντησης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ με τον νικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ. Το ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Στο επίκεντρο της διάρκειας 90 λεπτών συνάντησης βρέθηκαν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την πεποίθηση πως οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του κ. Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ωστόσο έστειλε το μήνυμα ότι «είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί και πατριώτες, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι».

Ασφαλώς οι κ.κ. Ομπάμα και Τραμπ δεν επέλυσαν τις πολιτικές τους διαφορές, χαριτολόγησε ο κ. Έρνεστ, αλλά συμφώνησαν ότι χρειάζεται μια αποτελεσματική διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας και η συνάντησή τους ήταν «λίγο λιγότερο άχαρη από ό,τι κάποιοι μπορεί να ανέμεναν».

«Συζητήσαμε για πολλά, ορισμένα θαυμάσια πράγματα, αλλά και για ορισμένες δυσκολίες», ανέφερε νωρίτερα από την πλευρά του ο κ. Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός νεοεκλεγείς πρόεδρος είπε πως ο κ. Ομπάμα του εξήγησε «ορισμένα από τα σπουδαία πράγματα που έχουν επιτευχθεί», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σημείωσε επίσης ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ομπάμα.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι μεγάλο μέρος της συνάντησης έγινε χωρίς να είναι παρόν κανένα στέλεχος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here