Τρομοκρατική οργάνωση το PKK για τις ΗΠΑ μετά τις τουρκικές επιδρομές

«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το PKK, δίδοντας με το τρόπο αυτό, την συγκατάθεση των ΗΠΑ στις αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον θέσεων του Κουρδικού κόμματος. Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν στο πλαίσιο της εκστρατείας που ανέλαβε η Τουρκία, κατά του των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους(ISIS) για εκκαθάριση των συνόρων και δημιουργία ζωνών ασφαλείας, οι οποίες επεκτάθηκαν και σε χτυπήματα κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ.  

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαιρέτισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές στη Συρία. «Δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του PKK και στις πρόσφατες συνεννοήσεις για την εντατικοποίηση της αμερικανο-τουρκικής συνεργασίας κατά του ISIL» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ ΜακΓκουρκ, συνεργάτης του αμερικανού προέδρου για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Η αντίδραση του PKK ήταν άμεση: «Δεν έχει πλέον νόημα η εκεχειρία μετά τα έντονα πλήγματα του τουρκικού στρατού κατοχής» ανέφερε μήνυμα στην ιστοσελίδα του, με το οποίο το κουρδικό κίνημα εμφανίζεται ουσιαστικά να ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχει υποσχεθεί να πολεμήσει εξίσου η Τουρκία όλες «τις τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ η Άγκυρα -η οποία υπήρξε απρόθυμη να εμπλακεί στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών- έχει υποσχεθεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις της στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here