Τρομοκρατία Σαμαρά: Το όχι οδηγεί σε χάος

ΦΩΤΟ: INTIME (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Σε ατέρμονα σενάρια κατατρομοκράτησης των πολιτών επιδόθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλετική Ομάδα του κόμματός του. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής και προέβλεψε «ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή». Εξαπέλυσε επίσης δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη ότι σε πέντε μήνες έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε παρωδία το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ενώ ευθυγραμμιζόμενος με τη γραμμή Ντάϊσεμπλούμ, Γιούνκερ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας «έφυγαν από την διαπραγμάτευση και ανακοίνωσαν δημοψήφισμα πριν την τελική πρόταση των δανειστών».

Με το δημοψήφισμα φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και το ευρώ. «Το όχι οδηγεί σε χάος» υπογράμμισε καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι».

Κάλεσε σε τηλεοπτικό διάλογο τον Αλ. Τσίπρα και προανήγγειλε εκδηλώσεις υπέρ του «ναι» την Πέμπτη, σε όλη τη χώρα αλλά και κινητοποίηση του ιδίου και των στελεχών «ώστε να ενημερωθούν οι πάντες για τη σημασία να πούμε ναι. Η  υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι υπέρ της Ευρώπης και εκτίμησε ότι ενδεχόμενη έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους. «Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας. «Αντιθέτως θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση» κατέληξε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here