Τρομερή ξηρασία κάνει εκατοντάδες αγελάδες να πολιορκήσουν βυτιοφόρο με νερό

Ο άνυδρος χειμώνας ενέτεινε τη χειρότερη ξηρασία που έχει σημειωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νοτιας Αυστραλίας. Το παρακάτω βιντεο τραβήχτηκε απο drone

To βυτιοφόρο στο βίντεο, το έφερε για τα ζώα της μια κτηνοτρόφος που χρειάστηκε να οδηγήσει 2 ώρες για να το βρει. Αν ομως δεν το έκανε, τα 1.300 ζώα της θα πέθαιναν.

«Το νερό στο βυτίο ήταν η μόνη πηγή νερού για τα βοοειδή. Οδηγούμε πάνω από 50 – 70 χιλιόμετρα κάθε μέρα και μεταφέρουμε πάνω από 100.000 λίτρα ημερησίως, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επιβίωσή τους», είπε η ίδια.

Από τη Νέα Νότια Ουαλία προέρχεται σχεδόν το ένα τέταρτο της γεωργικής παραγωγής της χώρας και σήμερα οι αξιωματούχοι κήρυξαν «το 100%» της πολιτείας «σε κατάσταση ξηρασίας», γεγονός που συνεπάγεται μεγάλη οικονομική ζωή και για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αλλά και τους καταναλωτές.

Ήδη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, αλλά και η περιφερειακή κυβέρνηση της πολιτείας έχουν προσφέρει έκτακτη χρηματοδότηση 576 εκ. δολαρίων Αυστραλίας (368 εκ. ευρώ) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασίας.

Την Κυριακή ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ σχολίασε  ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε «χώρα ξηρασίας» και πρέπει να αντιμετωπισθουν οι νέες συνθήκες.

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους, ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις νερού, ενώοι κτηνοτροφοι λένε  ότι δεν είναι σε θέση να ταΐσουν τα ζώα τους.

Κάποιοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν έως και 6.000 ευρώ ανά φορτηγό για να αγοράσουν σανό και να ταΐσουν τα ζώα.

Μάλιστα πολλοί κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πουλήσουν τα ζώα τους.

Το φαινόμενο της ξηρασίας στην περιοχή είναι πιθανόν σύμφωνα με τους ειδικούς να σχετίζεται  με δύο συστήματα Ελ Νίνιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here