Τρίτος θάνατος κρατούμενου – αυτοκτόνησε στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά τον πρόσφατο θάνατο του 26χρονου κρατουμένου στις φυλακές Λάρισας από οδοντικό απόστημα και την αυτοκτονία του 33χρονου κρατουμένου στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, ένας ακόμη θάνατος ανεβάζει σε  τρεις, τον αριθμό των νεκρών στις φυλακές,  μέσα σε διάστημα10 ημερών.

Πρόκειται για τον 31χρονο οροθετικό και τοξικομανή κρατούμενο Ν.Δ. που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού στις 29 Ιανουαρίου. Ο Ν.Δ. κρατείτο στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου των φυλακών ενώ σε περίπου τρεις μήνες ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί.

Όπως λένε οι συγκρατούμενοί του, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αποσύνδεση από την πραγματικότητα. Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στο ισόγειο του Νοσοκομείου των Φυλακών σε ειδικό χώρο απομόνωσης απέναντι από τα γραφεία των γιατρών και των νοσηλευτών με σκοπό να οργανωθεί η μεταφορά του σε εξωτερικό νοσοκομείο, με τους συγκρατούμενούς του όμως να λένε πως αν δεν είχε απομονωθεί θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Στις 14.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι γιατροί τον είδαν τελευταία φορά ζωντανό, καθώς μισή ώρα αργότερα εντοπίστηκε κρεμασμένος. Γιατροί και νοσηλευτές, επιχείρησαν να του κάνουν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here