Εισαγγελία Αρείου Πάγου ζητεί ενημέρωση για τις συνακροάσεις που καταγγέλλει το ΚΚΕ – Είναι το τρίτο κρούσμα και «ακούγεται» και άλλο κόμμα – Δείχνουν Βρετανία

Μετά τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε να ενταχθούν στην παλαιότερη δικογραφία του 2016.

Παράλληλα, η κυρία Δημητρίου ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες και να ενημερωθεί γι’ αυτές, ζήτησε δε  ειδικά ενημέρωση για την προηγούμενη καταγγελία του ΚΚΕ και την αναφορά του κόμματος σε απαράδεκτες κωλυσιεργίες στην πρώτη έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2016 εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για συνακροάσεις που καταγγέλθηκαν από το ΚΚΕ Στην εκκρεμούσα δικογραφία προστέθηκε νέα καταγγελια το 2017 και τώρα έρχεται και τρίτη καταγγελία. Το ΚΚΕ έχει πληροφοριες ότι η υποθεση «πάει για αρχείο» που σημαινει ότι η έρευνα παγώνει.

Η νέα καταγγελία αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σημερινό νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος.

Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται».

Η σχετική (παλαιότερη) επερώτηση ανάφερε τα εξής:

«Μετά από διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και ύστερα από το υπόμνημά του στην Εισαγγελική Αρχή στις 8-3-2018, η σχετική δικογραφία δεν τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παρά την παρέλευση ενός έτους, δεν έχει βγει κανένα πόρισμα, παρότι υπάρχουν στοιχεία αξιοποιήσιμα. Για παράδειγμα, στην επίσημη έρευνα της ΑΔΑΕ αναφέρεται ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, όπως έχει αποκαλυφθεί, υπάρχουν και δύο κλήσεις από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα ότι για όλες τις κλήσεις και ιδιαίτερα για αυτές τις προαναφερόμενες μπορεί να εντοπιστεί το πρόσωπο του παρεμβαίνοντα.

Αυτό το τονίζουμε, γιατί η σημερινή, υψηλή τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτατη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και οι υπαίτιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αποκαλυφθεί. Ακόμα και σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πίσω από τις ύποπτες κλήσεις όλων των ειδών και ιδιαίτερα αυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι απαράδεκτη η βραδύτητα και κωλυσιεργία ορισμένων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα κρούσματα σε βάρος του ΚΚΕ.

Είναι άνευ προηγουμένου η καθυστέρηση στις έρευνες για την εξαγωγή πορίσματος και τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας, την αποκάλυψη και δίωξη όσων βρίσκονται πίσω από τις λεγόμενες “συνακροάσεις”, δηλαδή υποκλοπές.

Βαθιά προβληματική είναι και η αποσιώπηση και υποβάθμιση των καταγγελιών του ΚΚΕ από την κυβέρνηση και άλλους που “κόπτονται” για τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων.

Πολύ περισσότερο που το ζήτημα των υποκλοπών αφορά ευρύτερα το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι;

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Μανώλης Συντυχάκης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here