Τρικυμία Μπάμπη σε μια κουταλιά νερό: Βγήκε να διαψεύσει ότι ζητά αύξηση τιμολογίων αλλά το επιβεβαίωσε-ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Εντονη  συζήτηση προκάλεσε η θέση του βουλευτή πλέον της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος, μιλώντας σε επιτροπή της βουλής έκανε λόγο για «απαράδεκτα φθηνό νερό» και «εξωφρενική σπατάλη». Ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και, επιχειρώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα,  τα έκανε ακόμη χειρότερα, προτείνοντας, εμμέσως πλην σαφώς τιμωρία της σπατάλης μέσω των τιμολογίων! Κάτι που μεταφράζεται σε αυξημένες τιμές ανάλογα με την κατανάλωση. 

Καταλόγισε «πενία επιχειρημάτων» στην αντιπολίτευση για την κριτική που του ασκείται και είπε «δεν υπάρχει θέμα αύξησης τιμών, όμως υπάρχει τεράστιο θέμα σπατάλης όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και να αφήνουν να τρέχει το νερό».

Συνεχίζοντας, όμως, τον συλλογισμό του ανέφερε «Εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Η τιμή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο, όλα τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα».

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, για το εάν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού ο βουλευτής της ΝΔ το αρνήθηκε, δηλώνοντας «εγώ δεν είμαι σε θέση ούτε είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο, αλλά απ΄όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», αλλά επανέλαβε «πιστεύω ότι πρέπει η τιμή να διαδραματίσει ρόλο πειθαρχικό. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο το νερό για να το σπαταλούμε».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να στρέψει τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «θα ευχόμουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρονταν περισσότερο για αυτά που συζητάμε και λιγότερο για φθηνά επιχειρήματα. Και οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επισήμανε ακριβώς αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή ποιότητα διαχείρισης.

Αυτή τη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε βάζοντας όλους τους παράγοντες. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα».

Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εξέφραζε την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία βάζει στο στόχαστρο ακόμη ένα δημόσιο αγαθό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε κριτική στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και την κυβέρνηση συνολικά τονίζοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας» σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το «απαράδεκτα φθηνό νερό», προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό.

Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

Σημειώνεται ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής υδατικών πόρων της Βουλής δήλωσε «οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here