Εξωση Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ θέλουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Την αποβολή του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ μέσω ΟΥΕΦΑ μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών όρων στον Βαγγέλη Μαρινάκη θα επιδιώξουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Γιάννης Αλαφούζος, Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισανίδης συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες για να συντονίσουν τις ενέργειές τους, θεωρώντας ότι οι δικαστικές εξελίξεις  μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συμμετάσχει απευθείας στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ  και ο ΠΑΟΚ στον γ’ προκριματικό γύρο. Οι δύο ΠΑΕ συνεργάζονται στενά, συγκεντρώνοντας στοιχεία και αποδεικτικό υλικό, το οποίο κατά την άποψη τους θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο στο αίτημα τους προς την ΟΥΕΦΑ.

Η υποβολή των δύο αυτοτελών αιτημάτων υποχρεωτικά θα γίνει μέσω της ΕΠΟ, αλλά εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα πράξει τα δέοντα και θα βοηθήσει τις προσπάθειες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Αλλαγή συσχετισμών και στη Σουπερλίγκα

Στη νέα, 16μελή σύνθεση της  Σουπερλίγκας,  όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τους υποβιβασμούς και τον προβιβασμό ΑΕΚ, Ηρακλή, οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταβάλλονται. Δεν έχουν ανατραπεί, αλλά δεν είναι όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι «ερυθρόλευκοι» κυριαρχούσαν.

Το μέτωπο Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αναμένεται να συσπειρώσει κι άλλες ομάδες, ώστε να σχηματιστεί ένας ισχυρός, αντίθετος των ολυμπιακών συμφερόντων, πόλος.

Μέχρι και αποχή σκέφτεται ο  Αλαφούζος

Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν τη συνάντηση των τριών και τάχτηκαν υπέρ του «σκληρού ροκ» στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, από το περιβάλλον του Αλαφούζου διέρρευσε ότι «ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα, εφόσον δεν διασφαλιστεί η αξιοπιστία».

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημοσίως, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ, ενώ σε περίπτωση που προκύψουν  κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα κινηθεί και νομικά, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη από στόχους που απώλεσε τις προηγούμενες σεζόν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here