Την απόλυση πρώην γενικού προξένου μας στη Σμύρνη ζητά η Μαρία Παπασπύρου

H πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης ή οποιαδήποτε άλλη δυσμενέστερη ποινή ζητεί να επιβληθεί στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη, η  γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Σε βάρος του πρώην γενικού πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη έχει επιβληθεί από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών η ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς καθώς  κρίθηκε ένοχος για τα παραπτώματα: α) Της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, β) Αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, γ) Της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και δ) Της συμπεριφοράς ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.
Ο  πρώην γενικός πρόξενος από την Σμύρνη τοποθετήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών  και στο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής εμφανιζόταν έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών (περιπου 25.000 ευρώ), κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από τον ίδιο ο οποίος είχε την ευθύνη. Στη συνέχεια  εξόφλησε τμηματικά μερικά το επίμαχο ποσό και άφησε ανεξόφλητο το ποσό των 34.456 τουρκικών λιρών.
Ακολούθησε οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος   στο Προξενείο της Σμύρνης, διαπιστώθηκε  κακοδιαχείριση κατά την θητεία του εν λόγω γενικού προξένου μας, όπως είναι δωρεά  Τούρκου επιχειρηματία προς το γενικό προξενεία της Σμύρνης, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες προϋποθέσεις, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, κ.λπ.
Στην προσφυγή  στο ΣτΕ, η Μαρία Παπασπύρου, υποστηρίζει ότι  η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογα επιεικής. και ζητά αυστήροτερη ποινη.
 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here