Τρεις συλλήψεις μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά την εισβολή περίπου 15 μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οδό Αχαρνών, το μεσημέρι.

Συνολικά προσήχθησαν 10 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα επτά.

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου.

Σε μακροσκελή ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν πως «με τη σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο θέλουμε να δηλώσουμε ότι ανοίγουμε έναν κύκλο ενάντια σε όσους μιλούν για «βιώσιμη ανάπτυξη» και «αλληλέγγυα οικονομία» από τη μια και κλείνουν το μάτι στα αρπακτικά του κεφαλαίου από την άλλη».

Νωρίτερα, άλλη ομάδα μελών του «Ρουβίκωνα», μαζί με μέλη της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης», εισέβαλαν στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλονίκη (ΣΒΒΕ), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ανάρτησαν πανό κι έριξαν τρικάκια που έγραφαν «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών-καμία αλληλεγγύη στα αφεντικά» και αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι «ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι μια από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του, για να υπενθυμίσουμε πως, όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς».

Για «εξοργιστική ανοχή» και «προκλητική αδιαφορία» απέναντι στον «Ρουβίκωνα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here