Τρεις μήνες αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί από τη FIFA

Την αποβολή των Ζεπ Μπλάτερ, Μισέλ Πλατινί και Ζερόμ Βαλκ από το ποδόσφαιρο για διάστημα 90 ημερών ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA. Οι ποινές είναι άμεσα εφαρμόσιμες και αφορούν τον αποκλεισμό από κάθε εθνική ή διεθνής ποδοσφαιρική δραστηριότητα για «κακοδιαχείριση και κατάχρηση εμπιστοσύνης».

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία, με τις έρευνες των αρχών να βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει ακόμα τελεσίδικη απόφαση. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, που πριν από λίγους μήνες υπέβαλε την παραίτησή του.

Παράλληλα, η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε ποινή αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα διάρκειας 6 μηνών αλλά και πρόστιμο ύψους 100.000 ελβετικών φράγκων στον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Μονγκ Τζουν Τσουνγκ.

Ο Μισέλ Πλατινί δεν φαίνεται να πτοείται από την ποινή και εμμένει στην απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA. «Πρόκειται για διαρροή που έχει στόχο να πλήξει τη δημόσια εικόνα μου. Δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Για πολλές εβδομάδες συνεργάστηκα με την Αρχή κι ακολούθησα τις διαδικασίες, δεν έχει καμία σχέση με τη FIFA. Θα αγωνιστώ, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει, γι’ αυτό. Την Πέμπτη το πρωί, παρέδωσα τις επιστολές στήριξης που απαιτούνται για την υποψηφιότητά μου» δήλωσε.

Ο Ζεπ Μπλάτερ με τη σειρά του, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Bunte», υποστήριξε ότι δεν κατηγορείται για τίποτα για την ώρα και επεσήμανε ότι δέχεται άδικη κριτική από φιλάθλους και ΜΜΕ.

Όσο για τους αντικαταστάτες των Μπλάτερ και Πλατινί για τους επόμενους τρεις μήνες, πιθανότερος να αναλάβει πρόεδρος της FIFA είναι ο 69χρονος Καμερουνέζος, Ισά Χαγιατού και πρόεδρος της UEFA ο 65χρονος Ισπανός, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here