Τραυματισμοί και συλλήψεις σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Προσαγωγές, ξύλο και σοβαροί τραυματισμοί ήταν η απάντηση των δυνάμεων καταστολής σε αντιφασιστική συνέλευση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι. Μετά την έντονη παρουσία της αστυνομίας στο αρχικό κάλεσμα στο Νέο Ηράκλειο, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι, όπου τα ΜΑΤ προχώρησαν σε όργιο καταστολής εναντίον μελών αναρχικών συλλογικοτήτων. Τα αποτελέσματα ήταν τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 14 προσαγωγές, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι σε στέκι αντιεξουσιαστών μετά την απαγόρευση χθες το βράδυ της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της. Είχε προηγηθεί κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών για πορεία στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και η πορεία των ακροδεξιών. Οι αντιεξουσιαστές που δε μετέβησαν τελικά στο Νέο Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σταθμό της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι. Εκεί ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια με αστυνομικούς, υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες 4-5 τραυματισμοί ενώ προσήχθησαν τελικά 14 αντιεξουσιαστές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here