Τραπεζάκια έξω ξανά-Με ποια μέτρα ανοίγει σήμερα η εστίαση

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σχεδόν έξι μηνών lockdown και κλειστής εστίασης , ανοίγουν από σήμερα τα εστιατόρια και τα καφέ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 15 Μαΐου και την επίσημη έναρξη του τουρισμού, η επίσκεψη σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ συνοδεύεται με την υποχρέωση αποστολής sms με τον κωδικό «6» στο 13033.

Ωστόσο από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00  το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης να είναι μέχρι τις 22:45.

Η επανεκκίνηση της εστίασης, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφορά καταστήματα εστίασης που μπορούν να λειτουργήσουν αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, χωρίς μουσική ενώ επιτρέπεται η φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.

Η ΚΥΑ προβλέπει σειρά κανόνων λειτουργίας και υγειονομικών κανόνων για τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, η ΚΥΑ προβλέπει τα εξής έως τις 10 Μαΐου:

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

γ) μη αναπαραγωγή μουσικής.

Επίσης, υπό τους εξής υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εστίαση που ανοίγει σήμερα επόμενο ορόσημο είναι στις 10 Μαΐου με την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των δημοτικών, και ακολουθούν στις 15 Μαΐου ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here