Τράπεζα Πειραιώς: Με 1,5 δισ. ευρώ θα ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο

Με πάνω από 1,5δις €, θα ζημιωθεί τελικά το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της δήθεν «κρατικοποίησης» της Τράπεζας Πειραιώς που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου  CoCo ύψους 165εκ €, μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη μη πληρωμή του, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης βουλευτής Επικρατείας, συντονιστής

Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Έργου και Υπεύθυνου του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Μάλιστα διευκρινίζει ότι «η μετατροπή των CoCo σε κοινές μετοχές, θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 6€ ανά μετοχή, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5δις €, αφού η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι σήμερα 1€».

«Η «κρατικοποίηση» της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν πολύ χρήσιμη, αν ήταν αληθινή, κι αυτό γίνεται σαφές αφού διευκρινίζεται με κάθε τρόπο, ότι πολύ γρήγορα Κυβέρνηση, ΤΧΣ, και διοίκηση της Τράπεζας θα προχωρήσουν στην επανιδιωτικοποίησή της» υπογραμμίζει με νόημα ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχολιάζοντας επίσης τις πρακτικές της κυβέρνησης ο Αλέκος Φλαμπουράρεις σημειώνει ότι «για να γίνει αληθινή, θα πρέπει η όποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να μην οδηγεί στη μείωση του πλειοψηφικού πακέτου που θα κατέχει το ΤΧΣ, στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας».

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου» καταλήγει ο βουλευτής Επικρατείας, συντονιστής Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Έργου και Υπεύθυνου του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here