Τραμπ σε Ερντογάν: Μην είσαι ανόητος, ας δουλέψουμε για συμφωνία-Στα «σκουπίδια» έριξε την πρόταση η Τουρκία

Απαξιωτικά φαίνεται να αντέδρασε ο Τούρκος πρόεδρος, στην επιστολή του Αμερικανού προέδρου, όπου μεταξύ άλλων ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ανόητο».  Η Τουρκία απέρριψε την πρόταση, την έριξε στα «σκουπίδια», φαίνεται να απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN Turk.

Την συγκεκριμένη είδηση μετέφερε η Τούρκάλα ανταποκρίτρια Sena Alkan.

Τραμπ προς Ερντογάν: Μη γίνεσαι ανόητος

Στην επιστολή του Αμερικανού Προέδρου που ήρθε στη δημοσιότητα  μέσω του Fox Business Network, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας «μην παριστάνεις τον σκληρό!», «μη γίνεσαι ανόητος!».

«Ας δουλέψουμε [για να κλειστεί] μια καλή συμφωνία», προτείνει ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου σε αυτήν επιστολή, έκτασης τεσσάρων παραγράφων, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε χθες Τετάρτη. Η αυθεντικότητά της επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική προεδρία.

«Θα σε θυμούνται σαν τον διάβολο»

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία. «Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας-στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, τονίζεται στο κείμενο. «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου», συνεχίζει ο Τραμπ.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», προστάζει, πριν συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα». Kαταδικάζει η αμερικανική Βουλή την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη ΒΑ Συρία

Στην επιστολή, ο μεγιστάνας αναφέρει πως ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και να κάνει παραχωρήσεις, συμπληρώνοντας ότι επισυνάπτει αντίγραφο επιστολής του επικεφαλής της αραβοκουρδικής συμμαχίας αυτής, βασική συνιστώσα είναι η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here