Τραμπ: Ανοιχτός σε συνομιλίες με την ηγεσία του Ιράν

Πρόθυμος να έχει συνομιλίες με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ή με τον πρόεδρο της χώρας, Χασάν Ροχανί, εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του δικτύου που πήρε αυτή τη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν θέτει προϋποθέσεις για τις συνομιλίες με το Ιράν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τραμπ επέμεινε ότι το θέμα των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν θα πρέπει να περιληφθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Σε απόσπασμα από τη συνέντευξη αυτή, που πήρε ο Τσακ Τοντ για την εκπομπή Meet the Press, και θα μεταδοθεί την Κυριακή από το NBC, ο Τραμπ επανέλαβε ότι σταμάτησε το χτύπημα στο Ιράν επειδή θεώρησε ότι θα αποτελούσε δυσανάλογη απάντηση στην κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν είχαν απογειωθεί ακόμη όταν έλαβε αυτήν την απόφαση. «Αλλά πολύ γρήγορα θα το έκαναν. Και τα πράγματα θα είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου δε θα μπορούσαμε να κάνουμε πίσω» κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here