Τραγωδία στην Αλεξ/πολη: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές

Σε τραγωδία οδήγησε η σφοδρή κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη και οι πλημμύρες στην Αλεξανδρούπολη. Νεκρός ανασύρθηκε πυροσβέστης, ο οποίος βρισκόταν σε πυροσβεστικό όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Απαλού Αλεξανδρούπολης. Ευτυχώς, οι δύο συνεπιβάτες πυροσβέστες είναι καλά στην υγεία τους.

Σε λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή του Απαλού, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στον οικισμό του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης η επιχείρηση απομάκρυνσης των μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, που είχαν εγκλωβιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη συνδρομή οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απομακρύνθηκαν ασφαλή από το νηπιαγωγείο συνολικά 21 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες. Στον οικισμό του Απαλού ο Δήμος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου και οι μαθητές περιμένουν εντός του κτηρίου μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

«Υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή η οποία έχει περικλείσει το Δημοτικό σχολείο του Απαλού. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα με ασφάλεια και περιμένουμε να κοπάσει η βροχή για να κάνουμε παρέμβαση. Δεν αφήνουμε να κάνει καμιά προσέγγιση κανένας γονιός στο Δημοτικό σχολείο» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και κοντά στο Αεροδρόμιο σε πολλά σημεία όπου η ροή του νερού έχει περάσει πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη – Φέρες και αντίστροφα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here