Τραγική μητέρα: Αποσύρετε κείμενα και απόψεις για την οικογένεια μου που έχουν αναρτηθεί χωρίς την έγκρισή μου

Μετά την επιστολή που «δείχνει» τον Αλ. Τσίπρα ως υπεύθυνο της καταστροφής -και υπογράφει, σύμφωνα με κάποιους, η σύζυγος του δημοσιογράφου  Μπάμπη Παπαπαναγιώτου εκμεταλλευόμενη τη γνωριμία της με την οικογένεια- η τραγική μητέρα που επέζησε, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά να μην ομιλούν εξ ονόματός της.

Στη προκειμένη περίπτωση, φέρεται ότι δημοσιεύθηκε η «οργισμένη επιστολή από φίλη της οικογένειας Φύτρου» με τίτλο «Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου», μέσω της οποίας η συγγραφέας καθιστά με έντονο ύφος τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο της καταστροφής.  Την επιστολή φέρεται να υπογράφει «φίλη της οικογένειας», κάποια «Αννίτα Π.».

Λίγο αργότερα άρχισε να διακινείται στο Twitter η πληροφορία ότι συγγραφέας της επιστολής είναι η σύζυγος του δημοσιογράφου, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, η οποία εκμεταλλεύεται πολιτικά τη γνωριμία της με την οικογένεια Φύτρου, καθώς διατηρούσε σχέσεις με αυτή μέσω των παιδιών τους που ήταν συμμαθητές στο Αρσάκειο.

Σύμφωνα με το iefimerida, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής της «φίλης» η σύζυγος και μητέρα δήλωσε: 
 «Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου».

Αναφέρει η Βαρβάρα Βουκάκη:

Όλες αυτές τις μέρες  μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα. 
Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου  να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.
Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. 
Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. 
Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. 
Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. 

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Βαρβάρα Βουκάκη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here