Τραμπ: σε βάρος μου,το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία των ΗΠΑ-Κίνδυνος αποπομπής του

Για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία των ΗΠΑ έκανε λόγο, μέσω twitter ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τον διορισμό από το υπουργείο Δικαιοσύνης «ειδικού ανεξάρτητου ανακριτή» για να ηγηθεί της έρευνας για σχέσεις της καμπάνιας του με τη Ρωσία.

Για να προσθέσει λίγες ώρες αργότερα ότι για όλες τις παράνομες πράξεις της διακυβέρνησης Κλίντον και Ομπάμα δεν διορίσθηκε ποτέ ανεξάρτητος σύμβουλος ερευνητής-ανακριτής.

Στη θέση του ανεξάρτητου συμβούλου-ανακριτή  διορίστηκε ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας (αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης) των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν. Η ανακοίνωση έγινε εν αγνοία του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Ρόζενσταϊν σημείωσε ότι η τοποθέτηση ενός εξωτερικού, ανεξάρτητου παράγοντα στην ηγεσία της έρευνας είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Οι συζητήσεις στην Ουάσινγκτον έχουν «ανάψει», με πολλούς βουλευτές, γερουσιαστές και δημοσιογράφους να μιλούν πλέον ανοικτά για πιθανότητα αποπομπής του προέδρου Τραμπ από τη θέση του, με απόφαση του Κογκρέσου.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας πιστεύουν ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, για να την επηρεάσουν υπέρ του κ. Τραμπ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here