Τραμπ σε Νιέτο: Αν δεν πληρώσεις για το τείχος, μην έρθεις στις ΗΠΑ!

Απίστευτη προκλητικότητα και ωμότητα χαρακτηρίζουν τις πρώτες μέρες του λαικιστή τραμπ στη προεδρία των ΗΠΑ> Παραβιάζοντας κάθε έννοια διπλωματίας και ευπρέπειας, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθύνθηκε στον μεξικάνο ομόλογό του Ενρίκε Πένια Νιέτο, λέγοντάς του ότι θα πρέπει να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, αν το Μεξικό αρνείται να πληρώσει για την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισεκ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν μια μονόπλευρη συμφωνία από την αρχή της NAFTA με μεγάλους αριθμούς… χαμένων θέσεων απασχόλησης και εταιρειών. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Την Τετάρτη ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την έναρξη της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και είπε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Τόνισε ότι το Μεξικό θα πληρώσει για την ανέγερση του τείχους.

Απαντώντας στον Τραμπ, ο πρόεδρος του Μεξικού είπε ότι η χώρα του δεν πιστεύει σε τείχη και δεν πρόκειται να πληρώσει για την ανέγερση του τείχους.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα πλέον στις διακρατικές σχέσεις ΗΠΑ-Μεξικού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here