Τραμπ: Φταίει και η ριζοσπαστική Αριστερά για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ

Ευθύνες και στην «ριζοσπαστική Αριστερά» (alt-left), δηλαδή στις αντιρατσιστικές οργανώσεις που διοργάνωσαν αντιδιαδήλωση κατά των λευκών ρατσιστών το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ, καταλόγισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε σχέση με τα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο μίας γυναίκας.

Ο όρος alt-left είναι ανάλογος του alt-right, που περιγράφει τη ριζοσπαστική έως και άκρα Δεξιά, που βρίσκεται δεξιότερα του συντηρητικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ και η οποία διατηρεί δεσμούς με ρατσιστικές έως και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Από τον χώρο της «εναλλακτικής Δεξιάς» προέρχεται ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ Στιβ Μπάνον.

«Η εναλλακτική Αριστερά φέρει κάποια ευθύνη για τη βία στο Σάρλοτσβιλ, αλλά κανείς δεν θέλει να το πει. Δεν τοποθετήθηκα από την αρχή για το ζήτημα, γιατί ήθελα να μάθω όλα τα γεγονότα γύρω από την υπόθεση, κάποια από αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει εκλεγεί με τη σημαία των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ντ. Τραμπ σημείωσε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ότι οι διαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ οι οποίοι διαδήλωναν κατά της απομάκρυνσης μνημείου των Νοτίων από την εποχή του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ δεν ήταν εν συνόλω νεοναζιστές και ότι βία εκδηλώθηκε και από τα δύο στρατόπεδα, δηλαδή και από τους αντιρατσιστές.

Για τον σύμβουλό του, Στιβ Μπάνον, ανέφερε ότι είναι «καλός τύπος, όχι ρατσιστής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here