«Ενα στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Τραμπ, η μόνη λύση. Είναι τρελός»

«Ενα στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ίσως να είναι η μόνη λύση» δήλωσε, σύμφωνα με την Washington Times, η Ρόζα Μπρούξ, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα.

«Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι. Μια πιθανότητα είναι αυτή που θεωρούσα αδιανόητη για τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα. Ενα στρατιωτικό πραξικόπημα ή έστω μια άρνηση της ηγεσίας του στρατού να υπακούσει σε συγκεκριμένες εντολές», αναφέρει στο άρθρο της.

«Μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν απλά να πουν στον πρόεδρο: «Όχι, κύριε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό»», τονίζει και προσθέτει πως «η επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις ΗΠΑ σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσα να είναι «επικίνδυνα ανισόρροπες για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια».

«Στο κάτω κάτω οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον πρόεδρο», καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here