Τούρκος που δραπέτευσε δύο φορές συνελήφθη στην Κύπρο

Οι αρχές της Κύπου συνέλαβαν στην Πάφο δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων ειχε αποδράσει δο φορές και  κατεζητήτο για να εκτίσει ποινή ισοβιων για εμπρησμό. (Ο δραπέτης κατδικάσθηκε το 2003 στη Βρετανία για εμπρησμό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριων ανθρώπων).

Κατόπιν αιτήματος του να εκτίσει την ποινή του στην Τουρκία, έγινε μεταγωγή στην πατρίδα του αλλά το 2015  δραπέτευσε. Προ 25 ημερών συνελήφθη στα τουκοκυπριακά εδάφη. Επικαλέσθηκε ζητήματα υγείας και τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο της Κερύνειας, από όπου δραπέτευσε και πάλι -αυτήτ η φορά με τη βοήθεια δύο Τυρκοκυπρίων, 53 και 33 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως.

Ο 40χρονος Τουρκος δραπέτης συνελήφθη προχθές  στην Πάφο από Ελληνοκυπρίους αστυνομικούς, μαζί με έναν 45χρονο συμπατριώτη του ή Τουρκοκύπριο. Στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε μικρή ποσότητα κάνναβης

 

Ο δραπέτης λέγεται  Γιλμάζ Γκιουμούς και είχε καταδικασθεί για εμπρησμό σε διαμέρισμα.  Οταν απέδρασε από τις τουρκικές φυλακές κατέφυγε στην κατεχομένη, τουρκοκυπριακή περιοχή, όπου και διέμενε την τελετυαία τριετία.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here