Τούρκοι: Ο δημοσιογράφος μάλλον δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, που έγραφε για την Wahington Post και επέκρινε συχνά τις  πολιτικές της  πατρίδας του,  εξαφανίσθηκε πριν από τέσσερις ημέρες αφού εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές αρχές άφησαν να διαρρεύσει προς τον Τύπο η  εκτίμησή τους(ή η πληροφορία τους) ότι ο αντιφρονούντας Σαουδάραβας μάλλον δολοφονήθηκε εντός του προξενείου και εν  συνεχεία οι δράστες  απομάκρυναν πιθανόν  με αυτοκινητο  με διπλωματικές πινακίδες το πτώμα του.

«Η αρχική εκτίμηση της τουρκικής αστυνομίας είναι ότι ο κ.Κασόγκι σκοτώθηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Πιστεύουμε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και το πτώμα απομακρύνθηκε αμέσως μετά από το προξενείο», δήλωσε ανωνυμα Τούρκος αξιωματούχος, στο πρακτορείο Reuters.

Οι Σαουδάραβες απο πλευράς τους υποστηρίζουν ότι  ο δημοσιογράφος  αποχώρησε απο το προξενείο  και δεν ξέρουν πού πήγε, αλλά η μνηστή του (Τούρκος υπήκοος) που τον περιμενε  απο έξω δεν τον ειδε να βγαινει ούτε καταγράφηκε να βγαινει απο κάμερα εξω απο το προξενείο της Σαουδικης Αραβιας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here