Στην Αθήνα αιφνιδιαστικά οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(Β. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Οπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, οι 8 συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη τούρκοι στρατιωτικοί, που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μεταφέρυηκαν στην Αθήνα.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως οι «8» κρατούνται σε κτίριο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η μεταφορά τους ξεκίνησε στις 7 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, που δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Οι τούρκοι, τους οποίους η Αγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ζητά από την Αθήνα την άμεση απέλασή τους, είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα ασύλου ηλεκτρονικά  ενώ είχε προγραμματισθεί ακρόασή τους από την αρμόδια τοπική υπηρεσία ασύλου για τις 27 Ιουλίου.

Η μεταφορά τους στην Αθήνα, είναι πιθανό να οφείλεται σε λόγους εθνικής ασφάλειας, καθώς η υπόθεση αυτή έχει αποκτήσει έντονο πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον και ο χειρισμός της σε όλα τα επίπεδα είναι πιο πρόσφορος από την πρωτεύουσα.

Ηδη το πρωί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μαχμουτ Τσαβούσογλου, έκανε νέα έκκληση στην Αθήνα να παραδώσει αμέσως τους Τουρκούς πραξικοπηματίες στη Τουρκία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here