Τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό από την κυπριακή ΑΟΖ-Mε μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην Αν. Μεσόγειο απαντά το Τελ Αβίβ

Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, απαντά το Ισραήλ στην εκδίωξη ερευνητικού του σκάφους από τουρκικά πολεμικά, μέσα στη κυπριακή ΑΟΖ.

Οι NOTAM έχουν ήδη εκδοθεί από χθες το βράδυ και το Ισραηλινό Ναυτικό και Αεροπορία θα βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα.

Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Babak Taghvaee, στην άσκηση θα συμμετάσχουν μαχητικά F-35 κορβέτες Sa’ar 5/6 και υποβρύχια Dolphin-2.

Tουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ, πριν από δύο εβδομάδες. Την είδηση δημοσιεύει η Jerusalem Post και ήδη από νωρίς το πρωί της Κυριακής 15/12 κάνει τον γύρο των ελλαδικών κι όχι μόνο Μέσων.

Την είδηση σύμφωνα με την JP επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.

Όπως γράφει το sigmalive στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim της Ωκεανογραφικής και Λιμνολογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ»

Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του.

Σημειώνεται ότι το σκάφος έπλεε μετά από άδεια των κυπριακών Αρχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here