Τουρκικό drone κατέπεσε στη Λιβύη

Ένα τουρκικό drone, που φέρεται να εκτόξευσε πυραύλους παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, κατέπεσε νότια της λιβυκής πρωτεύουσας, Τρίπολης, μετέδωσε το Al Arabiya επικαλούμενο τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), υπό την στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται ώρες μετά την ούτως ή άλλως παραβιασμένη συμφωνία με πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Τουρκίας, κατά τους ισχυρισμούς των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, που αλληλοκατηγορήθηκαν για επιδρομές και επιθέσεις.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υποτίθεται τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή αποδείχθηκε  εύθραστη αφού από τις πρώτες ώρες υπήρχαν αναφορές για ανταλλαγή πυρών στα προάστια της Τρίπολης, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι πολιτοφυλακές της GNA παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός σε περισσότερα από ένα πεδία μάχης με όλους τους τύπους όπλων», είπε ο διοικητής του LNA Αλ-Μαμπρούκ Αλ-Γκαζάουι προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του ανέμεναν περαιτέρω οδηγίες από τη γενική διοίκηση του LNA.

Από την πλευρά της η GNA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κατέγραψε παραβιάσεις από τις «πολιτοφυλακές του επιτιθέμενου», αλλά ότι «ανανεώνει τη δέσμευσή της προς την κατάπαυση του πυρός και τονίζει την ανάγκη για δέσμευση από τους υποστηρικτές αυτής της κατάπαυσης του πυρός και από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για την άψογη εφαρμογή της».

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι παρατήρησε πως όλες οι πλευρές προσπαθούν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός και ότι η κατάσταση είναι ήρεμη με εξαίρεση «ένα ή δύο διαφορετικά περιστατικά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here