Τουρκική πρόκληση: Δεν αποδέχεται το σχέδιο κατοίκησης μικρών νησιών-Επαναφέρει το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών»

Δύο μόλις ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει σχέδιο κατοίκησης μικρών νησιών στο Αιγαίο, η Αγκυρα παρεμβαίνει ανοικτά και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών διαμηνύει στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών.

Την πρωτοβουλία είχε ανακοινώσει το υπουργείο  Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Η Αγκυρα, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά,  επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Στην επιστολή του ο κ. Σαντορινιός,  προανήγγειλε σχέδιο κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου.

«Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Η Τουρκία βρυχάται: Μην τολμήσετε να κατοικήσετε διαφιλονικούμενα νησιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/312730/i-toyrkia-vryhatai-min-tolmisete-na-katoikisete-diafilonikoymena-nisia#ixzz4VbBYz9Lo

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here