Τουρκική φρεγάτα προς ελληνική: Φὐγετε από την τουρκική υφαλοκρηπίδα

Ενώ μέχρι χτες τη νύχτα οι Τούρκοι σιωπούσαν με σιγή ασυρμάτου, άρχισαν να απαντούν στο κάλεσμα των Ελλήνων (που τους καλούσε να φύγουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα) λέγοντας «εμείς είμαστε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, εσείς πρέπει να φύγετε».

Η μια από τις ελληνικές φρεγάτες εξέπεμπε ανά 15 λεπτά το μήνυμα «Αποχωρήστε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».  Τώρα οι Τούρκοι απαντούν με το δικό τους μήνυμα…

Δένδιας: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα

«Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα. Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα, δε θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μίλησε για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδας και Κύπρου.

«Παρά την προσήλωση της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, η Τουρκία αποφάσισε να επιδοθεί στην γνώριμη παραβατικότητά της, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν προσχηματικές και ανειλικρινείς» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων, εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρολό δρα έκτος πλαισίου διεθνούς δίκαιου».

Το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here