Τουρκικά ΜΜΕ: Βίντεο φέρεται να δείχνει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς με όπλα, το βράδυ του πραξικοπήματος

Bίντεο που δημοσιοποιείται σήμερα σε τουρκικά ΜΜΕ, φέρεται να δείχνει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς την ώρα της διαφυγής τους από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ρεπορτάζ, κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους το βράδυ της 15ης Ιουλίου μετά το πραξικόπημα. Το βίντεο φέρεται να δείχνει τους στρατιωτικούς να βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο και κρατώντας στα χέρια τους όπλα να ετοιμάζονται να διαφύγουν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

 

 

Στο βίντεο από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού, που έφερε στο «φως» το τουρκικό πρακτορείο Anadolu,  φαίνονται πολλοί αξιωματικοί, ανάμεσα στους οποίους και 3 ή 4 από τους Τούρκους αξιωματικούς να κρατούν όπλα, να διαφεύγουν από κάποιο στρατόπεδο και να επιβιβάζονται σε ελικόπτερο, προκειμένου να διαφύγουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει γίνει επεξεργασία στην εικόνα και έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.  Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται φιλοκαθεστωτικοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το βίντεο αυτό αποδεικνύει πως οι Τούρκοι αξιωματικοί συμμετείχαν ενεργά στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Το βίντεο περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στον φάκελο που έχει σχηματιστεί εις βάρος συγκεκριμένων αξιωματικών και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται, πρόκειται για πλάνα από τη συνάντηση, στην οποία οργανώθηκε το πραξικόπημα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here