Προκαλεί η Τουρκία με βομβαρδισμούς και τανκς βόρεια του Χαλεπίου: Καθε τουρκική παρουσία στη Συρία θα αντιμετωπίζεται ως κατοχική, απαντά η Δαμασκός

Το τουρκικός καθεστώς του Ερντογάν, δεν μένει μόνο στα λόγια. Η λεκτική αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης και των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή, έχει περάσει στην έμπρακτη και πιο επικίνδυνη φάση της. Η Αγκυρα διεκδικεί με το σπαθί της, τα τάκνς και τον στρατό της που έχει εισβάλει για τα καλά στο συριακό έδαφος, ρόλο και ζωτικό χώρο στο Χαλέπι, επιβεβαιώνοντας την αναφορά του νεο-σουλτάνου Ερντογάν, στη πόλη πριν μερικέ ημέρες. Ταυτόχρονα διεκδικεί ρόλο και συμμετοχή στην πολεμική επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης του Ιράκ, παρά την κατηγορηματική άρνηση της Βαγδάτης, η οποία δεν βλέπει λόγο συμμετοχής της.

Μέσα στο κλίμα αυτό, η διοίκηση του Γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, απηύθυνε νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τη Τουρκία και την έντονη στρατιωτική παρουσία της μέσα στο συριακό έδαφος, τονίζοντας ότι θα εκλαμβάνεται πλέον και θα αντιμετωπίζεται ως κατοχική δύναμη.

Η γενική διοίκηση καταδίκασε τους τουρκικούς βομβαρδισμούς που

στοίχισαν τη ζωή σε 150 αμάχους, ως επικίνδυνη κλιμάκωση  και παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προς τις τουρκικές δυνάμεις, οι πρόσφατες νίκες του συριακού στρατού στη μάχη κατά τη τρομοκρατίας ιδίως στο Χαλεπι, διέλυσαν τις αυταπάτες και τα σχέδια του Ερντογάν, αναγκάζοντας να κλιμακώσει την επιθετικότητα του στη Συρία.

Η ανακοίνωση του συριακού επιτελείου, κάνει λόγο για τις τουρκικές επιθέσεις σε χωριά βόρεια του Χαλεπίου και τονίζεται ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει παίξει βρόμικο ρόλο, προσφέροντας καταφύγιο, εκπαίδευση, όπλα και χρήματα στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες και ανοίγοντας τα σύνορα για να διευκολύνει την διείσδυση χιλιάδων μισθοφόρων τρομοκρατών στο συριακό έδαφος από την έναρξη του πολέμου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Συρίας επιβεβαιώνει ότι κάθε παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, με οποιαδήποτε δικαιολογία, απορρίπτεται και θα αντιμετωπίζεται ως δύναμη κατοχής με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Επίσης καθιστά την τουρκική ηγεσία απολύτως υπεύθυνη για τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις της για την ασφάλεια και την σταθερότητα στη περιοχή.

Ωστόσο, το Σάββατο, τουρκικά τανκς και οχήματα μπήκαν το Σάββατο σε αγροτικές περιοχές στα περίχωρα του Χαλεπίου, οπως δείχνει ο παρακάτω βίντεο, δύο μόλις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό χωριών από τις τουρκικές δυνάμεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 150 αμάχων πολιτών(Κούρδων μαχητών όπως ισχυρίζεται η Αγκυρα).

Αλλά ακόμη και αν ήταν Κούρδοι μαχητές του YPG, της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, πρόκειται για Σύρους πολίτες που σκοτώνονται από τουρκικά πυρά μέσα στη Συρία!

Επίσης οι Σύριοι καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι τουρκικές δυνάμεις που εισέβαλαν στις 28 Σεπτεμβρίου στη Β. Συρία, μετέτρεψαν το σχολείο της πόλης Τζαραμπλούς σε νοσοκομείο και ύψωσαν την τουρκική σημαία, που αποτελεί μία ακόμη πράξη παραβίασης της κυριαρχίας της Συρίας.

Στην ουσία η Τουρκία, δηλώνει ψευδώς ότι μάχεται τον ISIS και στην ουσία βοηθά άλλους τρομοκράτες που συνδέονται με αυτήν, να πάρουν τη θέση των παλαιών τζιχαντιστών-συμμάχων της, έλεγαν πηγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here