Τουρκία, τα πρώτα αποτελέσματα

Με καταμετρημένο μόλις το 12% των ψήφων, στην Κωνσταντινούπολη, από όπου το 1994 ο Ταγίπ Ερντογάν άρχιζε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος, ο εκλεκτός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προηγείται με 52,5% των ψήφων έναντι 44,7% του Ιμάμογλου, που υποστηρίζεται από τους Κιλιντσάρογλου – Ακσενέρ.

Στην Άγκυρα, σαφές προβάδισμα έχει, επίσης, ο υποστηριζόμενος από τον Σουλτάνο, Γιαμάς με ποσοστό 53,9% μες διαφορά 12 μονάδων από τον δεύτερο υποψήφιο.

Στην πόλη της Σμύρνης, όμως, ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ζεκμπέκι, γνωρίζει τη συντριβή, καθώς υπολείπεται με 20 20 μονάδες του αντιπάλου του.

Το δείγμα, όμως, δεν είναι ακόμη επαρκές για μια ασφαλή εικόνα, ενώ ακόμη το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει στην άρση των απαγορεύσεων για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα, ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Συνολικά στους 4, ανέρχονται, σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση, οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here