Τουρκία: Συνελήφθη ένας ακόμη βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP

Ενας ακόμη βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ο οποίος εξέπεσε του αξιώματός του στις 17 Μαρτίου και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, συνελήφθη σήμερα από την τουρκική αστυνομία.

Την Τετάρτη, σημειώνεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας δήλωσε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την προσφυγή του Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου κατά της στέρησης της βουλευτικής του ιδιότητας. Ο Γκεργκερλίογλου είναι γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέπεσε του αξιώματός του, μετά την επικύρωση από τη δικαιοσύνη της καταδίκης του σε φυλάκιση δυόμιση χρόνων για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Την σύλληψη έκανε γνωστή ο γιος τους Σαλίχ αναφέροντας ότι «ήρθαν να συλλάβουν τον πατέρα μου» στο σπίτι του στην Άγκυρα, «δεν τον άφησαν καν να φορέσει τα παπούτσια του πριν τον πάρουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο 55χρονος Γκεργκερλίογλου διαμαρτυρόμενος για την καθαίρεσή του από βουλευτής, είχε αρνηθεί αρχικά να φύγει από το Κοινοβούλιο διανυκτερεύοντας και τρώγοντας σε μια αίθουσα του κτιρίου. Όμως συνελήφθη από την αστυνομία για να αφεθεί ελεύθερος στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι HDP, είναι το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Τουρκία και αποτελεί αντικείμενο καταστολής από το 2016 με τη σύλληψη πολλών αιρετών και ηγετικών στελεχών του, μεταξύ των οποίων ο χαρισματικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here