Τουρκία: Σε καραντίνα 30 πόλεις-Τέλος η κυκλοφορία για τους νέους κάτω των 20 ετών

Σε νέο διάγγελμα του προς τους πολίτες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται για 15 ημέρες -σε πρώτη φάση-, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ (Μαύρη Θάλασσα) όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό. «Η απαγόρευση αυτή μπορεί να παραταθεί μετά το δεκαπενθήμερο», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος

«Όλοι όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο», τόνισε ο Ερντογάν ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών, με την απαγόρευση εξόδου από το σπίτι για ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών να είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες.

«Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο στη χώρα μας της νόσου λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν στο διάγγελμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here