Τουρκία: Πρόσφυγες κατευθύνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα-Αφαντη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εικόνες με εκατοντάδες πρόσφυγες να κατευθύνονται προς τα ελληνικά σύνορα στο Εβρο και απέναντι από την Λέσβο, μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο Reuters,ότι δεν θα εμποδίζουν πλέον τους Σύρους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, αρκετές ώρες μετά την αρχική μετάδοση της είδησης, με την οποία η Τουρκία απειλεί και εκβιάσει ευθέως την ΕΕ αλλά στρέφεται ευθέως και κατά της Ελλάδας, η ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει προβεί σε καμία αβτίδραση, ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη. Περίπου 12 ώρες μετά την δημοσοιοποίηση της πληροφορίας, δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σύσκεψη αρμοδίων για να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή να θέσει εκτάκτως το θέμα στην ΕΕ για διαβούλευση και αποφάσεις.

Ειδικότερα, το DHA στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσιεύει βίντεο με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με τα πόδια και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου να λένε «Yunanistan», δηλαδή Ελλάδα. Σύμφωνα με το DHA περίπου 300 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, στο άκουσμα της είδησης άρχισαν να περπατούν μέχρι τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας μεταδίδουν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ελλάδα. Παράλληλα, οπως μεταδίδει το Anadolu, μετανάστες που επιθυμούν να περάσουν στη Λέσβο, ήδη, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο χωριό Babakale, στην παραλία Yeşil Liman και στο Kadırga Bay. Οι μετανάστες σε αυτά τα σημεία, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση στη Λέσβο, ετοιμάζονται για τη μεταφορά τους.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here