Τουρκία: Οργή για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο

Στην Τουρκία «βράζουν» από την υπερψήφιση του ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κονγκρέσο.

«Οι τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ, η έγκριση του νομοσχεδίου για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας και η σημερινή επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία του ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, θέτουν σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις», ανέφερε ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, σκιαγραφώντας το κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία μετά την αναγνώριση του ψηφίσματος από το Κονγκρέσο.

Μάλιστα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Αλτούν τόνισε ότι τόσο το ψήφισμα που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ, όσο και το νομοσχέδιο κυρώσεων που ψηφίστηκε την Τετάρτη, θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Καταλήγοντας, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, σημείωσε τα εξής: «Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα μας αποτρέψουν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφαλείας. Τα δύο ψηφίσματα αποτελούν ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες».

Τσαβούσογλου: «Πολιτικό σόου»

«Το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό σόου. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει απολύτως καμία ισχύ», δήλωσε με ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντιδρώντας στην έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας νωρίτερα σήμερα ενός ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως εκείνοι που χρησιμοποιούν την Ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως το ψήφισμα είναι ένα «επαίσχυντο παράδειγμα πως η Ιστορία μπορεί να πολιτικοποιηθεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here