Τουσκ: Τέλος στα πολιτικά παιγνίδια, πραγματική η ελληνική πρόταση

Την άποψη ότι τα πολιτικά παιγνίδια πρέπει να τελειώσουν απ όλες τις πλευρές και πως όλα τα χαρτιά πρέπει να ανοίξουν πάνω στο τραπέζι, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που συγκάλεσε την έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε την τελευταία ελληνική πρόταση ως «πραγματική πρόταση που πρέπει να αξιολογηθεί από τους θεσμούς», ενώ σημείωσε ότι οι αρχηγοί, πρέπει να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.

«Ζήτησα να υπάρξει αυτή η άτυπη σύνοδος γιατί ο χρόνος μας πιέζει όχι μόνο την Ελλάδα, όλους. Έχουμε μόνο μία εβδομάδα μέχρι την περάτωση του προγράμματος. Αυτή η στρατηγική του περίμενε και θα δούμε πρέπει να τελειώσει».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «αυτές τις ημέρες έχουμε πει ότι υπάρχει το μεγάλο βάρος των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα, όλα τα μέλη πρέπει να σεβαστούν το ένα το άλλο, πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, το να παίζουμε παιχνίδια δεν οδηγεί πουθενά. Δεν μπορεί να υπάρξει πια πολιτικό παιχνίδι. Τα χαρτιά πρέπει να ανοίξουν όλα στο τραπέζι. Από τη στιγμή που ζήτησα τη σύνοδο συνέβησαν πολλά υποσχόμενα πράγματα».

Χαρακτήρισε την τελευταία ελληνική πρόταση «μία πραγματική πρόταση μετά από πολλές εβδομάδες. Πρέπει να αξιολογηθεί από τους θεσμούς».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αρχηγοί των κρατών να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη όλης αυτής της διαδικασίας. Δεν θέλουμε κάποιες χαοτικές εξελίξεις, γι αυτό πρέπει να πούμε τι θα γίνει εάν έχουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο» είπε κλείνοντας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here