Ανεστάλη με προσωρινή διαταγή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Εξεδόθη το πρωί της Δευτέρας η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου όσον αφορά το αίτημα του ελληνικού δημοσίου, για αναστολή της απόφασης χορήγησης ασύλου σ΄έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Μετανάστευσης και με προσωρινή διαταγή του, ανέστειλε προσωρινά, έως την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως, την ισχύ της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής ασύλου, με την οποίο είχε χορηγηθεί άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό.

Οπως έγινε γνωστό η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε για λόγους δημοσίους συμφέροντος αλλά και για την προστασία του Τούρκου αξιωματικού.

Λόγους δημοσίου συμφέροντος είχε επικαλεσθεί κατά την συζήτηση της αιτήσεως το ελληνικό δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι είναι δυνατόν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την γείτονα.

Προς το παρόν πάντως, ο Τούρκος αξιωματικός μένει ελεύθερος και όχι σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, ενώ ρητά αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή, ότι απαγορεύεται κάθε μέτρο που θα είχε ως σκοπό την χωρίς τη θέλησή του απομάκρυνση από τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here