Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ιμια είναι τουρκικά

Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία, ισχυρίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ για την προκλητική ενέργεια του τουρκικού πλοίου χθες βράδυ στη βραχονησίδα. Υποστηρίζει επίσης ότι διάβημα έγινε από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, χθες βράδυ, λόγω της έντονης παρουσίας πλοίων στην περιοχή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή των Τούρκων αναφέρεται:

«Σε μία δήλωση που έγινε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ο ισχυρισμός ότι έγινε έντονο διάβημα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό στα Καρντάκ, παρουσία του δικού μας Γενικού Γραμματέα. Δυστυχώς με αυτή τη δήλωση, η ελληνική πλευρά, παραπλανά την κοινή γνώμη και παραποιεί τα γεγονότα όπως πάντα».

Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα. Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here