Τουρκικές επιθέσεις κατά Κούρδων στη Β. Συρία-Ερντογάν: Η κατάκτηση είναι επικείμενη-Δυνάμεις ΗΠΑ στη περιοχή

Συνεχίζονται και εντείνονται οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά κουρδικών στόχων του YPG στη Β. Συρία. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν, εμφανίσθηκε το Σάββατο ως πολέμαρχος, δηλώντας σε συνέδριο τούρκων βιομηχάνων ότι η κατάληψη και η νίκη είναι επικείμενες.

Ο Ερντογάν ουσιαστικά έχει κηρύξει πόλεμο στις κουρδικές δυνάμεις της Β. Συρίας τις οποίες κατηγορεί για άμεση συνεργασία με το PKK. Η Τουρκία δεν θέλει να δημιουργηθεί καμία κουρδική οντότητα στην περιοχή και εγκαλεί τις ΗΠΑ για την στρατιωτική βοήθεια και συνεργασία τους με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας(SDF) στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι.

Ωστόσο, πληροφορίες και φωτογραφίες, φέρουν δυνάμεις των ΗΠΑ να αναπτύσσονται και να καταλαμβάνουν θέσεις στα τουρκοσυριακά σύνορα, ως απόπειρα αποτροπής.

Την περασμένη βδομάδα τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις κατά Κούρδων προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων Κούρδων μαχητών αλλά και την αντίδραση των ΗΠΑ.

Ομως η Τουρκία δεν φαίνεται να υποχωρεί και την Παρασκευή, απαντώντας στους όλμους που έριξαν κουρδικές ομάδες ανταπέδωσε τα πυρά, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε άλλους 11 μαχητές του YPG.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here