Πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ οι «κομάντος» που είδε βοσκός στην Ψέριμο

Από χτες κυκλοφορεί η είδηση-φήμη ότι εθεάθησαν ένστολοι στο νησί τους Ψερίμου και ότι ακούστηκαν μάλιστα ενας ή και παραπάνω πυροβολισμοι. Αυτά δεν επιβεβαιώνονται από αρχές, όμως σήμερα γίνονται  απο αέρος περιπολίες και έρευνες στην περιοχή και τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν πρωτοσέλιδο  το θέμα των «πραξικοπηματιών στην Ψέριμο».

Τα τοιυρκικά  ΜΜΕ δεν αναφέρουν καμια δεική τους πηγή πληροφόρησης και απλώς μετέφρασαν και ανακύκλωσαν τις ελληνικές αναφορές στο θέμα. Χτες συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο ψαράδες είδαν ένστολους σαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην παραλία.

Το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει τα περί επιχείρησης στο νησί για εντοπισμό τυχόν κομάντος ή άλλων ενόπλων, όμως οι ντόπιοι λένε ότι «πετάνε συνέχεια ελικόπτερα πάνω από το κεφάλι τους» και ότι στρατιώτες χτενίζουν το νησί.

ψέριμος

Ολα αυτά ξεκίνησαν από την αναφορά δύο ντόπιων ότι το βράδυ της Τρίτης είδαν περίπου δέκα άνδρες με στολές σαν των ειδικών δυνάμεων στην παραλία και ότι είχαν όπλα, ενώ άλλοι κάτοικοι είπαν ότι είδαν φουσκωτά.

Η Ψέριμος ή Κάπαρη είναι μικρό νησί με μόλις 80 κατοίκους όπου ζουν κυρίως βοσκοί και έχει αμέτρητα κατσίκια. Είναι ανάμεσα στην Κω και στην Κάλυμνο (ανήκει διοικητικά στη δεύτερη) και έχει επιφάνεια 15 τ.χιλιόμετρα

Απέχει περίπου 7 μίλια από τα δύο ελληνικά νησιά και γύρω στα 12 από τα τουρκικά παράλια.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here