Τουρκία: Ξηλώνονται οι αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YAS) αντικατέστησε σήερα τους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όχι όμως και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χολουσί Ακάρ, τον άνθρωπο που ειχαν συλλάβει πέρσι οι πραξικοπηματίες.

Το YAS, συνεδρίασε επί 4 ώρες  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης θα υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αρχηγός του τουρκικού Στρατού Ξηράς Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ θα αντικατασταθεί από τον αρχηγό των δυνάμεων της Χωροφυλακής Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέδωσε το NTV.

Οι ίδιες αναφορές υποστηρίζουν επίσης πως ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου θα αντικατασταθεί από τον αντιναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ θα αντικατασταθεί από τον Χασάν Κουτσουκακιούζ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή διοικητής της τουρκικής Τακτικής Αεροπορίας, σύμφωνα πάντα με το NTV.

Η συνεδρίαση του YAS ήταν η τρίτη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Πέρυσι, το YAS μείωσε τη θητεία ορισμένων αξιωματικών, ενώ αποστράτευσε επίσης 586 συνταγματάρχες και παρέτεινε κατά δύο χρόνια τη θητεία άλλων 434 συνταγματαρχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here