Τουρκία: Συνελήφθη, ως συνεργάτης του Γκιουλέν, ο σκηνοθέτης ταινίας που εμφανίζει τον Ερντογάν με πιστόλι στο κρόταφο (βίντεο)

Σε σύλληψη του τούρκου σκηνοθέτη Αλί Αβτσί, προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές. Ο σκηνοθέτης έκανε το ατόπημα να υπογράφει την ταινία «Ξύπνημα» -στην οποία εξιστορεί πως φαντάζεται ότι θα εξελίσσονταν τα πράγματα εάν το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου είχε πετύχει.

Στο τρέιλερ της ταινίας, με τίτλο Uyanış («Ξύπνημα»), που προβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Τουρκία, εμφανίζονται πραξικοπατίες να εκτελούν τον Ερντογάν και τα μέλη της οικογένειας του.  Χαρακτηριστικά, στο τέλος του τρέιλερ ο Ερντογάν απεικονίζεται με ένα πιστόλι στον κρόταφο.

Οι σκηνές προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα.

Ο Αβτσί συνελήφθη στο σπίτι του όπου βρισκόταν με τον Φετουλάχ Καραμπιμπέρ, ο οποίος επίσης καταζητούνταν για τη σύνδεσή του με το δίκτυο του Γκιουλέν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Καραμπιμπέρ προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επεσήμανε ότι οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Αβτσί ήταν επίσης παραγωγός της ταινίας «Reis» (αρχηγός), που είχε θέμα τη ζωή του Ερντογάν. Η ταινία παρακολουθούσε την πορεία του Τούρκου προέδρου από την παιδική του ηλικία στη συνοικία Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης έως την περίοδο που ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1994 έως το 1998.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here