Τουρκία: Το HDP ζήτησε να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας-Ψέματα ότι δεν υπάρχουν θύματα άμαχοι

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στην Τουρκία ζήτησε να σταματήσει η τουρκική επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στο Αφρίν της Συρίας, τονίζοντας τον ρόλο της στην μάχη κατά των τζιχαντιστών και κατηγορώντας την Άγκυρα ότι λέει «ψέματα» όταν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων στον θύλακα.

«Η Τουρκία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την επιχείρηση του Αφρίν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Πέρβιν Μπούλνταν, η οποία εξελέγη στις 11 Φεβρουαρίου συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατία των Λαών (HDP).

Η επίθεση, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου από τον τουρκικό στρατό και Σύρους αντάρτες συμμάχους του, έχει σκοπό την εκδίωξη από τον θύλακο Αφρίν των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδικής πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα λόγω των δεσμών της με το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) που πραγματοποιεί αντάρτικο στο τουρκικό έδαφος.

Όμως οι YPG είναι επίσης σύμμαχοι των ΗΠΑ των οποίων έχουν γίνει η αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Ο κόσμος γνωρίζει ότι οι YPG αποτελούν μέρος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολέμησαν το Ι.Κ. Πιστεύουμε ότι οι SDF πρέπει να λάβουν μέρος σε οποιασδήποτε διευθέτηση στη Συρία», είπε ο Σεζάι Τέμελι, έτερος συμπρόεδρος του κόμματος.

Η κ. Μπούλνταν είπε εξάλλου ότι είναι «ψέματα» οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν θύματα άμαχοι από την τουρκική επίθεση, όπως επανέλαβε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπός Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν άνοιξε η μύτη κανενός αμάχου» στο Αφρίν.

«Πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν στο Αφρίν, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Η κυβέρνηση επιδίδεται σε παραπληροφόρηση λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί άμαχοι και ότι μόνον ‘τρομοκράτες’ έχουν σκοτωθεί. Είναι ψέμα», είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here