Τουρκία: Εξι χρόνια φυλακή σε Κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφο

Αλλο ένα πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας στη Τουρκία. Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 6 ετών, την κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφο Αrzu Demir, για δύο βιβλία που έγραψε.

Το ένα από αυτά μιλά για τις γυναίκες μέλη του ΡΚΚ  και το δεύτερο αφορούσε την κουρδική περιοχή Ροτζάβα, στη Συρία.

Η Arzu Demir, αναφέρει ότι η γυναικεία παρουσία στις κουρδικές στρατιωτικές μονάδες ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη της κατάκτησης των ίσων δικαιωμάτων γενικότερα. «Η δύναμή τους προέρχεται από το να είναι οργανωμένες, και επειδή είναι οπλισμένες», είπε. «Υπάρχουν πάντα οι άνδρες που σκέφτονται ότι οι γυναίκες είναι δούλοι, αλλά όταν οι γυναίκες είναι μια ένοπλη δύναμη, οι άνδρες τις φοβούνται.»
Και τα δύο από τα βιβλία της έχουν απαγορευτεί στην Τουρκία. Έχουν όμως γίνει επίσης δημοφιλή, με πολλαπλές εκτυπώσεις και κάνοντας λίστες best-seller ακόμα και στη δυτική Τουρκία μεταξύ της εθνότητας τωνΤούρκων.

«Πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις», είπε η ίδια η δημοσιογράφος. «Εγώ ασκώ τη δημοσιογραφία. Το τουρκικό κράτος μάχεται μιά οργάνωση που αποκαλεί τρομοκραική. Ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει για αυτή την οργάνωση», δήλωσε η δημοσιογράφος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here