Τουρκία: Δολοφονική απόπειρα κατά του Σ. Ντεμιρτάς (φωτο)- Το αρνείται η αστυνομία

Δολοφονική απόπειρα κατά του αρχηγού του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταγγέλλει το αριστερό φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκίας.

Το αυτοκίνητο του κ. Ντεμιρτάς, ο οποίος μοιράζεται την προεδρία του κόμματος με την Φιγκέν Γιουκσεγκντάγκ, έγινε, σύμφωνα με το κόμμα, στόχος πυρών, ωστόσο ήταν θωρακισμένο και ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

ΝΤΕΡΜΙΤΑΣ 1

Μία σφαίρα χτήπησε το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος. «Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού”, έγραψε ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Twitter έπειτα από την απόπειρα εναντίον του.

Τουρκική αστυνομία: Δεν υπήρξε πυροβολισμός 

Η τουρκική αστυνομία απορρίπτει πως το αυτοκίνητο του Σελαχετίν Ντεμιρτάς, έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ. «Δεν ανιχνεύθηκαν στην ανάλυση κατάλοιπα πυροβολισμού» ανέφερε η ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας σχετικά με το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η εκτίμηση είναι ότι η ζημιά προκλήθηκε από χτύπημα με σκληρό αντικείμενο. Δεν υπήρξε επίθεση στον ίδιο ή το όχημά του»τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here