Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικά χωριά στο Αφρίν της Β. Συρίας-Ετοιμοι για εισβολή-Δεν αποχώρησαν οι Ρώσοι

Με βομβαρδισμό περιοχών που κατέχουν οι Κούρδοι στην επαρχία Αφρίν της Β. Συρίας, ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση  στη Β. Συρία. Οπως διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί, δεν έχουν εισβάλει χερσαία στρατεύματα στη συριακή αυτή περιοχή, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί τις επόμενες ώρες.

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι διαψεύδουν ότι αποχώρησαν από την περιοχή, γεγονός που όπως φαίνεται, μπλοκάρει προς το παρόν την τουρκική εισβολή.

Για βαρύ βομβαρδισμό, με περίπου 70 βλήματα, κουρδικών χωριών της περιοχής Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έκαναν λόγο οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, σημειώνοντας ότι ο βομβαρδισμός αυτός της Αφρίν από το τουρκικό έδαφος άρχισε γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Ρότζχατ Ροτζ δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για τον βαρύτερο τουρκικό βομβαρδισμό από τότε που η τουρκική κυβέρνηση ενέτεινε τις απειλές της για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της κουρδικής περιοχής. Ο Ροτζ, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από την Αφρίν, σημείωσε ότι η YPG θα απαντήσει με τη μέγιστη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση στην Αφρίν.

Η Ρωσία δεν αποχωρεί

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ περί απόσυρσης των μονάδων του ρωσικού στρατού από την περιοχή Αφρίν της Συρίας, διαψεύστηκαν.

«Αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν» διαβεβαίωσε ο Ρώσος υπουργός, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο Λαβρόφ δεν διευκρίνισε από ποιον διαψεύστηκαν οι εν λόγω αναφορές.

ΗΠΑ: Η τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα στην Αφρίν αποσταθεροποιεί την περιοχή

Τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, θα υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα και δεν θα βοηθήσουν να προστατευθεί η μεθοριακή ασφάλεια της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν πιστεύουμε πως μια στρατιωτική επιχείρηση εξυπηρετεί τον σκοπό της περιφερειακής σταθερότητας, τη συριακή σταθερότητα ή πραγματικά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια των συνόρων της», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως έχει περιορισμένη πληροφόρηση για τις στρατιωτικές κινήσεις στις οποίες φέρεται να έχει προχωρήσει η Τουρκία. «Το είδος των απειλών ή δραστηριοτήτων στο οποίο μπορεί να αναφέρονται αυτές οι αρχικές πληροφορίες, δεν νομίζουμε ότι προωθεί οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα. Είναι αποσταθεροποιητικές.»

Πάντως τις τελευταίες ώρες εντείνεται η προπαγάνδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης με κορυφαίο το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, όπου αναβαίνουν συνεχώς δημοσιεύματα κατά των τρομοκρατικών όπως τις αποκαλούν, κουρδικών οργανώσεωνPYD/PΚΚ στη Β. Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here