Τόσκας: Θα συνδράμουμε τον Δήμο στην απομάκρυνση του αντιεξουσαστικού ΚΕΠ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα συνδράμει το Δήμο Αθηναίων για την απομάκρυνση του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» από την πλατεία Εξαρχείων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Περιμένω να πάνε οι γερανοί αυτού του οποίου έχει την ευθύνη του χώρου, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων, κι εμείς θα παράσχουμε την προστασία που χρειάζεται προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το κοντέινερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, επισημαίνοντας πως «δεν έχω καμιά αντίρρηση να δώσουμε την προστασία από πλευράς Αστυνομίας που θα χρειαστεί».

Σε ό,τι αφορά γενικότερα την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας σημείωσε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και πρόσθεσε: «Πού είναι τα ναρκωτικά που κυκλοφορούσαν με τρόπο απροκάλυπτο μέσα στα Εξάρχεια; Δεν λέω ότι μηδενίστηκαν τα προβλήματα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σοβαρά, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ακόμη ανεγκέφαλοι και άνθρωποι του υποκόσμου που διακινούν ναρκωτικά. Αλλά το φαινόμενο έχει σημαντικά μειωθεί και όχι από άλλους παράγοντες, και με ευχές και ευλογίες, αλλά με παρεμβάσεις δυναμικές της αστυνομίας».

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε, επίσης, στη μάχη κατά των ναρκωτικών, επισημαίνοντας πως η Αστυνομία πιάνει κάθε μήνα σχεδόν δύο τόνους κάνναβης (εκτός των υπόλοιπων ναρκωτικών). «Δύο τόνοι το μήνα είναι τεράστιες ποσότητες. Προχθές, συνελήφθησαν κάποιοι στην περιοχή της Ηγουμενίτσας με γύρω στα 250 κιλά, στην περιοχή της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη, έχει μειωθεί σημαντικά η διακίνηση ναρκωτικών. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν λέω ότι φτιάξαμε «αγγελικά» πλασμένο κόσμο, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογράμμισε.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here